Dac-ar fi să ne bazăm pe studiul companiei de cercetare americane Super Data peste 6 milioane de căşti de Realitate Virtuală au fost vândute în lumea întreagă doar anul trecut. Să fie acesta doar un trend trecător sau chiar asistăm la ceva cu adevărat de viitor? Nimeni nu poate spune care este adevărul, cel puţin deocamdată.
Totuşi, dacă numerele prezentate mai sus corespund realităţii, atunci un lucru este sigur: magnitudinea economică a realităţii virtuale trebuie reevaluată. 100% valabil şi pentru industria mobilei de birou.
Într-un articol anterior am scris despre un proiect al companiei Actiu, care demonstra cum prezentările de produs pot fi “experimentate” în feluri din ce în ce mai interactive cu ajutorul realităţii virtuale. Prin noile tehnologii informaţionale este deja posibil că aceste metode inovative de prezentare să ajungă la marile mase, însă noi ne dorim să mergem şi mai departe de atât.
Să lăsăm puţin smartphone-urile şi tabletele şi să ne concentrăm pe desktopuri. Acestea permit un nivel cu totul diferit de experimentare interactivă a perspectivelor pe care realitatea virtuală le oferă. Mai explicit: vizualizarea unui show room nu mai trebuie neapărat să fie predefinită dintr-un singur punct, ci poate să fie accesibilă din oricare unghi din interiorul planului.
Experienţa realităţii virtuale cu pCon.planner
Să ne imaginăm că suntem în faţa unui computer, cu un set de căşti pentru VR şi cu mai puţin de 10 minute de pregătire pentru a-i prezenţa unui client planul care se pliază dorinţelor şi cerinţelor sale. Am avea oare orice şansă că nu doar să-I oferim ceea ce vrea, dar să-i dăm şi posibilitatea să se plimbe prin interiorul planului, ca şi când ar fi acolo? Desigur! Cu pCon.planner totul este posibil! Softul nostru de amenajări interioare beneficiază de toate cele necesare pentru a transforma o asemenea prezentare în realitate (şi nu virtuală)!
Tot ceee ce trebuie să facem este să exportăm întregul plan sau părţile de care avem nevoie pentru prezentare în formatele SKP sau OBJ şi acestea vor prinde viaţă! Programele care redau fişierele VR, precum unealta ”Prospect” din IrisVR, pot citi cu uşurinţă aceste formate şi le pot reda cu doar o atingere a unui buton.
Experienţa de vânzări a clienţilor
Totuşi, care sunt locurile propice în care aceste soluţii VR pot să fie implementate cel mai bine? Mulţi producători îşi construiesc showroom-uri în care le oferă potenţialilor clienţi şansă de a testa produsele şi de a beneficia de consultanţă. De ce aceste showroom-uri sau spaţii de prezentare nu pot să fie folosite ca medii experimentarea produselelor cu pricina în realitatea virtuală?
Astfel, designerii şi contractorii s-ar putea strânge laolaltă şi în doar câteva minute ar putea să se simtă ca şi când ar fi în centrul viitorului birou expus pentru moment doar în mediul virtual!
Sunteţi şi voi interesaţi să folosiţi căşti VR în birourile sau în showroom-urile voastre pentru prezentări? Dacă da, atunci probabil că aveţi întrebări sau doriţi clarificări referitoare la cele mai eficiente metode prin care tehnologia VR poate face echipa bună cu pCon.planner. În acest caz nu ezitaţi să ne contactaţi (o puteți face si cu un comentariu la acest articol, mai jos).