Pentru o impresie de durată: despre tehnica color-blocking

Suntem în mijlocul verii şi acum este timpul să scoateţi “mobila de grădina” de la naftalină că să oferiţi interioarelor voastre un strop de culoare!

Poate sunteţi fanii unei schimbări mai subtile? Atunci cel mai indicat este să adăugaţi în casele voastre un buchet de vară sau nişte fețe de pernă noi!

Totuşi, dacă într-adevăr vă doriţi să faceţi impresie, atunci tehnica numită color-blocking este ceea ce căutaţi!

Color-blocking: introducere

Combinaţia la scala-largă de culori cât mai variate, numită color-blocking, este un trend de mare popularitate în lumea modei. De curând însă, acesta s-a “furişat” şi în alte domenii, de la restaurante până la amenajări de locuinţe.

Contrastul curajos dintre culori conferă spaţiului amenajat un aspect non-conformist, cu ajutorul căruia cu siguranţă veţi impresiona!

Ca să va edificaţi cât de multe puteţi realiza cu ajutorul acestei tehnici, va invităm să încercaţi câteva modele în pCon.planner. Cea mai importantă parte a unui spaţiu tridimensional? Unghiurile de vizualizare perfecte: asupra podelelor, pereţilor şi asupra mobilei!

Până atunci, va prezentăm mai jos câteva modele de amenajări interioare în care tehnică color-blocking face toată diferenţa:

Culori calme şi aerisite

Sunt mai multe metode prin care puteţi aduce acest stil de amenajare în casele voastre. În funcţie de culorile pe care le folosiţi, conceptul de bază spune că cel mai bine este să le combinaţi cu alb sau cu gri foarte deschis.

Astfel, permiteţi ochilor să se relaxeze, să se odihnească şi creaţi o contrabalanțare optică cu paleta super-deschisă de culori.

Colorblocking_1

Bogăţie grafică

Tehnica color-blocking şi-a primit reputaţia grafică datorită limitelor clare, strategice dintre zonele mari şi pline de culoare. Este chic, foarte modernă, la modă şi conferă încăperilor un aspect de curat (dar nu neapărat în stilul rezervat, scandinav).

Că să păstreze un astfel de “feel”, alte elemente din camera trebuie să fie folosite într-un ton mai minimalist, potrivit expresiei “less is more”.

Colorblocking_2

Amestec curajos

Minţile îndrăzneţe pot de asemenea să combine stilul color-blocking cu stilul de mixare de modele (pattern-mixing). Fuchsia, culoarea petrol sau galbenul-lămâie, puse alături de imprimeuri-leopard sau de imprimeuri florale creează un design interior electric, ce garantează să facă senzaţie la următoarea voastră petrecere!

Colorblocking_3

Vreţi să rămâneţi la curent cu toate noutăţile pCon? Atunci abonaţi-vă la blogul nostru!

Distribuirea este permisă