Soluții pentru amenajarea spațiilor mici

Modern-design-in-a-small-space

Amenajarea spaţiilor mici reprezintă de multe ori o problemă pentru o mare parte dintre noi. Este foarte dificil să integrăm toate piesele de mobilier şi de decor care ne plac în încăperi limitate din punctul de vedere al spaţiului.

Una dintre ideile de bază care trebuie folosită atunci când amenajăm spaţiile mici este să luăm în calcul factorii de relaxare, confort şi bună dispoziţie pe care locuinţa noastră ar fi bine să le ofere. De multe ori ne confruntăm cu greutăţi în maximizarea spaţiului disponibil şi a luminozităţii încăperilor, însă cu puţină atenţie aceste lucruri se pot rezolva.

Iată câteva dintre cele mai bune soluţii pentru amenajarea spaţiilor mici:

1. Folosiţi oglinzi

Sectional-seating-in-a-modern-living-room

Designerii folosesc întotdeauna oglinzile pentru a face camerele mici să pară mai mari. De aceea, vă sfătuim să aşezaţi oglineq într-o zonă centrală, pentru a crea un centru al atenţiei spre aceea zonă. Pentru a reflecta lumina şi a crea o ambinață plăcută, aşezaţi oglinda în spatele unei surse de iluminat. Este de preferat să poziţionaţi oglinda de partea cealaltă a ferestrei, tocmai pentru a conferi impresia unei a două ferestre.

Desigur, aceste sfaturi sunt pentru livinguri.

2. Folosiţi culori cât mai variate

A-bright-orange-sleeper-sofa-in-a-modern-living-room

Pentru livingurile mici, este indicat să folosiţi culori neutre, iar pentru dormitoare şi băi puteţi încerca diverse combinaţii cu nuanţe mai deschise.

Culorile neutre se potrivesc de minune pe tavan, pereţi sau podea în livinguri. Albul sau bejul vor crea impresia unui spaţiu mai extins şi, de asemenea, vor oferi senzaţia unui decor mai sofisticat şi a unei ambianţe calme şi relaxante.

În dormitoare, băi şi bucătării, este bine să vă jucaţi mai mult. Nuanţele deschise, pastelate, luminate, accentuează puterea luminii naturale atât pe timp de zi, cât şi seară! Tapetul decorativ cât mai colorat în dormitor, coroborat cu zugrăvirea pereţilor în culorii vii sunt idei excelente pentru dormitoare.

În băi şi bucătării, albastrul, verdele sau galbenul merg de minune în cazul amenajării spaţiilor mici.

3. Alegeţi mobilă de mici dimensiuni

A-small-living-room-with-a-red-couch

Mobila de mici dimensiuni, dar şi cea cu un impact vizual redus este potrivită pentru amenajarea spaţiilor mici. Asiguraţi-va că alegeţi piese care au un aspect light, pentru că cele grele vor încarca spaţiul şi-l vor face să pară şi mai restrains!

Din punctul de vedere al culorilor, optaţi pentru cele pale, înaintea celor închise. Că piese de mobilier, mesele de cafea din sticlă, ori comodele sunt indicate, întrucât sunt transparente şi se poate vedea prin ele. Orice element de mobilier care nu obstrucţionează privirea va face ca încăperea respectivă să pară mai deschisă şi mai mare.

O soluţie pentru amenajarea unui living room mic este alegerea unei canapele restrânse, aşa numită loveseat, pentru 2 persoane, şi nu a unei canapele mari. Alternativ, puteţi alege să aşezaţi 4 scaune în jurul unei mese de cafea şi aţi rezolvat problema! Atenţie însă: când cumpăraţi scaunele, alegeţi modele fără mânere, ca să mă economisiţi spaţiu!

Pentru cei dintre voi care vor să-şi amenajeze locuinţele, catalogul pCon.planner reprezintă sursa ideală de inspirație. Mii de modele de mobilier de la cei mai renumiţi producători din lume sunt disponibile pe catalogul nostru pCon.planner! Aşa că, de ce nu arunci o privire?

Sursa foto:

decoist.com

Distribuirea este permisă

1 replies on “Soluții pentru amenajarea spațiilor mici

  • Viorica Mihailescu

    Draga pCon,
    Am 62 de ani si locuiesc intr-un apartament de doua camere din 1982. Cum intrai dadeai intr-un vestibul transversal ingus iar in fata – usa bucatariei. Sufocant. Am desfiintat peretele spre bucatarie. Am deschis o usa intre bucatarie si balcon. am inchis balconul si am mutat acolo bucataria. Acum, cand intru in casa se deschide un spatiu luminos cu module suspendate o bancuta in L si o veche masa rotunda, un acvariu, o bancuta pentru “incaltat-descaltat”, o toaleta cu oglinda in 3 ape, o nisa-cuier (o debara ingusta si adnca careia i-am desfiintat usa). E bine. Si totusi…Mai trebuie ceva – ceva de scos ? ceva de pus ? ceva de schimbat ? M-ati putea ajuta in vre-un fel ? Va multumesc si …Felicitari pentru acest blog !

Comments are closed.